Journalisten (of in ons geval mensen zonder echte kwalificaties met toegang tot de inlogcodes van een publieke website) hebben een zekere maatschappelijke plicht om informatie, hoe pijnlijk of ongelegen dan ook, voor het voetlicht te brengen. Zoals deze in vergetelheid geraakte, maar cruciale informatie uit een hoogstaand onderzoek.

De verkoopwebsite Carmony deed alweer enige tijd geleden onderzoek naar wat zij Petrosexuals noemen – mensen die geobsedeerd zijn door auto’s. We achten de kans vrij groot dat jij er een bent, gezien je op dit moment TopGear aan het lezen bent. Of heeft een van je vrienden je getagd in dit bericht op Facebook omdat je BMW rijdt?

Die definitie kun je gelijk weer vergeten, want het heeft verder weinig te maken met het onderzoek. Ze namen een enquête af onder de Britse bevolking. De vragen die ze stelden, spreken boekdelen over de onderzoekers in kwestie, maar dat maakt voor de resultaten niets uit. Het is informatie die wellicht je vermoedens bevestigt.

De conclusie? 27 procent van alle vrouwelijke BMW-rijders draagt regelmatig sexy lingerie. En dan nu het frappante: 5 procent van de mannelijke BMW-rijders draagt graag een string. Misschien nog wat verontrustender: 8 procent van de oudere bestuurders draagt het liefst geen ondergoed. Onze welgemeende excuses aan de visueel ingestelde denkers wier vader of moeder een BMW rijdt.

Reacties

  • W den heeft op 14 juli 2021 geschreven:

    Kiekens, is het nog niet erg genoeg dat alle bmw rijders over dezelfde kam geschoren worden?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear