Zijn draadloze updates niet geweldig? Vroeger moest je met je verouderde navigatie-kaarten naar de dealer rijden om je auto daar te laten updaten in ruil voor een vuist vol geld. Die tijd is al eventjes voorbij, als je een Tesla of een andere auto met ‘over the air updates’ hebt.

Verbind je auto met je wifinetwerk en zeg welterusten tegen je Tesla. Wanneer je de ochtend daarop instapt, is je auto voorzien van gloednieuwe functies om mee te spelen. Deze week rolt Tesla de 10.0 Update uit, de grootste update tot nu toe. De update zal een hoop eigenaren van de bestverkochte auto van Nederland blij maken.

Na de update kun je bijvoorbeeld Netflix kijken in je Tesla. Ook komen er andere videodiensten naar het scherm van de elektrische auto. Ze werken alleen wanneer de auto in Park staat, natuurlijk. Daarnaast kun je er een gezellige middag van maken met nieuwe karaoke-software. Bovendien is het mogelijk om toegang te krijgen tot je Spotify Premium-account.

Inmiddels heb je waarschijnlijk al verschillende video’s gezien van Tesla’s die Smart Summon gebruiken, waarbij de ene poging iets succesvoller is dan de ander. Met deze nieuwe functie rijdt de Tesla automatisch uit zijn parkeervak naar jou toe, zonder dat er een bestuurder in de auto zit.

Die functie is nog niet beschikbaar in ons landje. Een woordvoerster van Tesla Benelux meldt dat de update op korte termijn in België en Nederland uitkomt: ‘Onze wereldwijde software-updates worden in batches uitgerold, te beginnen in de VS. De update wordt dus spoedig in de Benelux verwacht.’ Een exacte datum is nog niet bekend.

Reacties

  • Frans heeft op 7 oktober 2019 geschreven:

    Deze is vorige week al in NL uitgekomen

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear