Gaaf hoor, die nieuwe Corvette C7 Indy 500-pacecar in de kleur ‘Long Beach Red Metallic Tintcoat’. Maar eigenlijk is dit wat je wilt. Een gloednieuwe, oude Corvette C4 Pace Car Edition, uit de tijd dat ze de lak gewoon nog ‘Dark Red Metallic’ noemden en 230 pk uit een volumineuze 5,7-liter V8 nog volstond.

Deze Corvette C4 Pace Car Edition uit 1986 staat te koop in Nederland met slechts 1.886 mijlen op de teller – dat is zo’n 3.000 kilometer. De eerste lak prijkt nog op het glasvezel en de Chevy is nimmer gerestaureerd. Dit is exact hoe de auto uit de fabriek kwam. Een object waar Amerikaanse verzamelaars voor in de rij staan, maar wij hebben ‘m hier in ons kikkerlandje.

Waarom is de gloednieuwe Corvette C4 Pace Car Edition, eh, nieuw?

De eerste eigenaar kocht de auto nieuw bij Norwood Motors Chevrolet in het Amerikaanse Warwick. Na twee jaar verkocht hij de auto aan de volgende eigenaar die de auto veilig wegstopte tot exact een jaar geleden, toen verkocht hij de auto een een handelaar in Carver. Vanuit daar vond de Corvette C4 Pace Car zijn weg naar Autobedrijf Albers in Musselkanaal, Nederland.

Zelfs de originele raamsticker is bewaard en alle boekjes, sleutels en documenten zijn aanwezig. Het besmettelijke beige interieur vertoont geen vuiltje en het fantastische digitale dashboard werkt gelukkig ook nog naar behoren. Wel even op zoek gaan naar cassettebandjes, want deze auto is van voor de tijd van bluetooth en cd’s.

De Chevrolet Corvette C4 Pace Car Edition staat te koop voor 32.500 euro. De invoerrechten zijn betaald, maar er zit nog geen Nederlands kenteken op.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie