Ontmoet de pacecar voor de Indy 500 in 2019. Voor de zestiende keer wordt ‘het grootste spektakel van de racerij’ (de woorden van de Amerikanen, niet van ons) geleid door een Corvette. Om specifiek te zijn de Chevrolet Corvette Grand Sport. Geen enkele andere auto mocht zo vaak als pacecar dienen als de Corvette, en hetzelfde geldt voor het merk. Het is de 30e keer dat Chevrolet de pacecar mag leveren.

In de Chevrolet Corvette Grand Sport schuilt een 6,2-liter V8 die beschikt over 466 pk. Van 0-100 km/u gaat de Chevy in minder dan 4 seconden. Daarbij maakt hij natuurlijk geluid, veel geluid. Deze specifieke Chevrolet Corvette Grand Sport maakt gebruik van een achttraps automaat en komt met een Brembo-rempakket en Magnetic Ride Control-dempers.

De kleur van Long Beach

Op de foto’s lijkt de Chevrolet Corvette Grand Sport de kleur kastanjebruin te hebben. Hoewel de officiële benaming voor het kleurenschema ‘Long Beach Red Metallic Tintcoat’ is. Het merk plakt er wat Indy 500-stickers bij – nog best smaakvol, niet?

Voor als je ons bombardement aan feiten en statistieken niet opviel: dit is ook het derde jaar op rij dat een Corvette de leiding neemt bij de Indy 500. Wat nog spectaculairder is, is dat het de achttiende keer op rij is dat er een Chevrolet voor het veld uit rijdt. De eerste keer dat een Corvette als pacecar diende, was in 1979.

Advertentie

Reacties

 • Stijn D. heeft op 4 april 2019 geschreven:

  “… en hetzelfde geldT voor het merk.” Ja toch?

  • Ruben Baeten heeft op 5 april 2019 geschreven:

   Ai – inderdaad. Gecorrigeerd en strafregels uitgedeeld!

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie