Het licht dat nu vanaf je scherm je oogballen instraalt is de nieuwe Honda Civic. Al sinds 1972 gunt Honda de wereld oerbetrouwbaarheid, rijplezier en een portie roest. Dit is inmiddels alweer de tiende generatie! Of je de nieuwe Honda Civic nou mooi of lelijk vindt, het is in ieder geval eens wat anders dan de saaie leasebakken die nu de parkeervakken in de straat vullen.

De nieuwe Honda Civic voor Europa krijgt een 1,0-liter driecilinder met 130 pk of een 1,5-liter met 174 of 180 pk. Beide motoren hebben een turbo die lucht naar binnen stuwt en VTEC (variabele nokkenastiming) die boven in de toeren een extra kick geeft. De Civic met de legendarische letter ‘R’ op de bips komt later. Ongetwijfeld, ze kunnen het toch niet laten, gaan de Japanners weer een gooi doen naar het Nürburgringrecord voor voorwielaandrijvers.

Hoe is de nieuwe Honda Civic veranderd?

Ten opzichte van de vorige generatie groeit de Civic een paar centimeter rondom. Vanaf de zijkant gezien is het net een Japanse Porsche Panamera. De daklijn heeft wat weg van een coupé of sedan, maar je begluurt op dit moment toch echt de hatchback-uitvoering. De bagageruimte is 478 liter. Een ruimere station zal ongetwijfeld volgen. De sedan ook, maar niet voor Nederland, want niemand koopt middenklasse-sedans in Nederland. Wanneer heb jij voor het laatste een Seat Toledo zien rijden? Als je nu heel hard moet nadenken hoe die er ook alweer uitziet, snap je het punt.

De Civic wordt als vanouds in elkaar geschroefd in Engeland en gaat naar 70 landen wereldwijd. De eerste scheepsladingen komen nu aan in Amerika. De nieuwe Honda Civic komt volgend jaar naar Nederland.

Reacties

  • 1scheveninger heeft op 17 september 2016 geschreven:

    Ha, eindelijk weer een VRRRauto uit het land van de rijzende zon! Zit nog wel veel blingbling op maar dat moet dan maar. Hij is i.i.g. een stuk stoerder dan zijn voorganger. En nu wachten op het ultieme scheurijzer, de eRRRRRRRRR!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear