Honda heeft een (beetje) verrassend nieuwtje onthuld: de nieuwe Prelude. En hoewel deze auto technisch gezien een concept is, is het ongetwijfeld een voorproefje van een elektrische sportcoupé die in de niet al te verre toekomst zal worden geïntroduceerd. Althans, dat hopen we. Bestel de wimpers en gele stippen maar alvast.

‘Het woord “Prelude” betekent “inleiding of voorafgaande uitvoering”. Dit model zal de voorbode zijn van onze toekomstige modellen die de “vreugde van het rijden” zullen overnemen in de volledig elektrische toekomst’, zegt Toshihiro Mibe, de grote baas van Honda. De laatste Prelude rolde in 2001 van de band; we moeten het nu dus al twintig jaar zonder doen.

Concurrent voor de GR86 of A110

De Honda Prelude, die ongeveer de grootte heeft van een Alpine A110, Toyota GR86 of Subaru BRZ, zou een geschikte kandidaat kunnen zijn in het segment van de compacte sportwagens. Het spreekt voor zich dat we hopen op iets met weinig gewicht en met achterwielaandrijving, maar EV’s zijn van nature zwaar. En Honda biedt nog steeds geen nieuwe achterwielaandrijver aan sinds de dood van de S2000.

Overigens zou het historisch correct zijn om de nieuwe Honda Prelude voorwielaandrijving te geven. De oude Preludes zijn nooit geleverd met achterwielaandrijving, maar wel met meesturende achterwielen. Twee jaar geleden stofte Honda de Integra af en nu dus de Prelude. Kunnen we in de toekomst ook weer een Honda S2000 of een nieuwe Honda NSX verwachten?

De Honda Prelude is al twintig jaar afwezig

De Prelude was een sportwagen die door Honda werd geproduceerd van 1978 tot 2001. Het was een coupé met twee deuren die losjes was afgeleid van de Honda Accord. Het was de eerste Honda met een panoramadak. De Prelude werd geïntroduceerd als reactie op de Toyota Celica, die in 1970 al verscheen. In totaal zijn er vier generaties Prelude verschenen.

Deze Honda Prelude toont een toewijding aan sportwagens – iets dat lijkt te komen en te gaan in de productplannen van Honda. De Honda Civic Type R is gelukkig nooit verdwenen, maar om een ​​volledig nieuwe sportwagen te ontwikkelen is een heel andere en ambitieuzere taak, en een die we erg graag zien. ‘We zijn druk bezig met de ontwikkeling, dus houd uw verwachtingen hoog voor dit model’, zegt Mibe.

Reacties

  • Steven heeft op 28 oktober 2023 geschreven:

    Honda heeft 5 generaties prelude gemaakt, niet 4 😉

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)