Oude Jaguar staan? Goed nieuws: je mag de motor gewoon opblazen. Want Jaguar verkoopt je nu een gloednieuwe 3,8-liter zes-in-lijn. Deze XK-motor lag oorspronkelijk in de XK150, XK150 S, Mark IX, Mark 2, Mark X, de eerste E-type en de S-type. Het is voor het eerst sinds 1968 dat de motor nieuw wordt aangeboden door Jaguar.

De nieuwe gietijzeren motoren komen van de Jaguar Classic-afdeling. Daar worden bijvoorbeeld ook de prolongatie-modellen van de XKSS, D-type en de Reborn E-type gebouwd. De nieuwe zes-in-lijn-motor kost je tegen de 16.000 euro, zonder Nederlandse belastingen.

De perfecte basis voor een mooie koffie tafel, denk je? Dan heb je helaas pech. De Jaguar zes-in-lijn komt alleen jouw kant op als je bewijst dat jouw auto van oorsprong een XK-motor had. Zo niet, dan sturen ze je niets op. Doorsta je de test, dan mag je kiezen of je het oorspronkelijke serienummer in de motor gestanst wil hebben (met een sterretje erachter om aan te geven dat het een vervangend blok is) of een nieuw nummer.

Elke nieuwe Jaguar zes-in-lijn komt met twaalf maanden garantie (behalve als je ermee gaat racen, boe) en een echtheidscertificaat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)