Leuk weetje: Mercedes-Benz heeft 2,6 miljoen GLC’s verkocht sinds de lancering, wat betekent dat dit aantoonbaar belangrijker is dan de onthulling van een F1-auto met meer dan 1.000 pk voor op de weg. Maak dus kennis met de nieuwe Mercedes GLC, die alleen als plug-in hybride en mild-hybrid op de markt komt.

De nieuwe Mercedes GLC is langer, lager en heeft meer spoorbreedte dan zijn voorganger (maar hij is niet breder). Nog een leuk weetje: hij is 20 procent aero-efficiënter dan voorheen, met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,29.

Allemaal viercilinders in de Mercedes GLC

De mild-hybrides (met een geïntegreerde starter-generator en 48V-systeem voor ondersteuning van lage toerentallen) krijgen een 2,0-liter benzinemotor met 200 of 255 pk (GLC 200 en 300) of een 2,0-liter diesel (220 d) met 197 pk.

De plug-in hybrides krijgen dezelfde verbrandingsmotoren – 300 e, 400 e, 300 de – met vergelijkbaar vermogen en krijgen een elektromotor die volledig elektrisch rijden mogelijk maakt. De 300 e krijgt een gecombineerd vermogen van 313 pk en de 400 e krijgt 381 pk. De diesel doet het met 335 pk.

De elektrische actieradius

Mercedes rekent op een actieradius van iets meer dan 100 kilometer in deze Mercedes GLC PHEV’s. Volledig elektrisch haalt de GLC trouwens een topsnelheid van 140 km/u. Elke batterij meet 31,2 kWh en in 30 minuten kun je hem volledig opladen met een optionele 60-kW DC-lader.

Elke nieuwe Mercedes GLC is vierwielaangedreven en krijgt een negentraps automaat. Optioneel is er luchtvering en indien gewenst sturen de achterwielen tot 4,5 graden mee. Met het offroadpakket gaat de hele auto 20 millimeter de lucht in.

Schermen in de Mercedes GLC

Het scherm vóór de bestuurder meet 12,3 inch en het display in het midden is met 11,9 inch een stukje kleiner. Daarnaast installeert Mercedes een enorm scala aan veiligheidssystemen die je helpen de auto heel en op de weg te houden. Totdat je ervoor kiest om van de weg af te gaan, tenminste, want dat zou de Mercedes GLC volgens het merk heel aardig moeten kunnen.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie