Nissan wil er over vier jaar financieel een stuk beter voor staan. Ze willen van 69 verschillende modellen naar slechts 55 stuks gaan, waarvan een hoop nieuwe. In de aankomende achttien maanden zal het merk twaalf auto’s introduceren, waaronder een aantal elektrische. Om die nieuwe strategie met een beetje cachet de wereld in te sturen, maakte het Japanse merk een tof filmpje. Waarbij we eigenlijk maar naar één ding kunnen kijken: de nieuwe Nissan Z.

De opvolger van de Nissan 370Z speelt een prominente rol in de teaser van Nissan. De video heet Nissan Next: From A to Z, waarbij de Z in de stijl van de Nissan 370Z is. Hoe de nieuwe Nissan Z precies gaat heten, is niet bekend. Het grote internet is ervan overtuigd dat de sportieve coupé de naam 400Z zal dragen. De naam zou duiden op de 4,0-liter V6 uit de Infiniti Q60.

Een goede mogelijkheid, want die motor ligt in principe klaar. Een andere optie is een volledig elektrische Z. Hier zijn nog geen signalen over, maar het zou beter passen bij de huidige tijd en de strategie van het merk. Goed, zeker is dus dat er een nieuwe Z op komst is met dezelfde kenmerkende daklijn als de eerste generaties. De technische invulling laat nog even op zich wachten. En een nieuwe Nissan GT-R? Die is inderdaad nergens te bekennen.

Nieuwe Nissan Z in strategiefilm

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie