Kinderen hebben dan misschien wel een poster van een Lamborghini of een Ferrari boven het bed hangen, hun lievelingsauto (zonder dat ze het weten) is een grote MPV. In deze personenbusjes kunnen hele gezinnen inclusief de volledige inboedel naar Zuid-Frankrijk. De volgende generatie wordt dit genot ontnomen, want nu is zelfs de Renault Espace geen MPV meer.

De Renault Espace was altijd het prototype MPV. Het was dan ook één van de eerste in zijn soort. In de hoogtijdagen had elk merk een eigen personenbusje, van de Seat Alhambra tot de Grand C4 Picasso. Bijna iedereen die nu als volwaardig lid van de maatschappij meedraait, heeft minimaal één goede herinnering in een MPV.

Bij de vorige generatie wilde Renault al iets meer inspelen op de SUV-trend, waardoor het resultaat een soort mix van een crossover en een MPV was. Net niet zo praktisch als een MPV, maar toch ook niet zo ruig als een SUV. Bij de nieuwe generatie laat Renault het idee van een MPV helemaal los. De Renault Espace is nu een grote SUV met vijf of zeven zitplaatsen. En hé, hij ziet er best prima uit.

Hoe groot is de nieuwe Renault Espace?

De nieuwe Renault Espace is 4,72 meter lang. Dit is ruim 13 centimeter korter dan de vorige generatie en 14 centimeter korter dan de Grand Espace van tien jaar geleden. De derde zitrij biedt 128 millimeter ruimte voor de knieën en de tweede zitrij is te verschuiven. Achter de optionele derde zitrij heb je 158 liter bagageruimte. Zonder de derde zitrij is dit 777 liter en met de tweede zitrij plat heb je 1.818 liter bagageruimte.

215 kilo minder en 200 pk

Over vakanties naar Zuid-Frankrijk gesproken; de Renault Espace rijdt 1.100 kilometer als je een volle accu én een volle tank hebt. De nieuwe SUV is dus inderdaad een hybride, maar wel eentje zonder stekker. Het gecombineerde vermogen van de Espace is 200 pk en het vermogen gaat naar alle wielen. De prijs van de nieuwe Espace is niet bekend, alleen dat je dit voorjaar de auto kunt bestellen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie