Niet bijzonder lang geleden schreven we er nog over de urgentie van een opvolger van de Renault Espace F1. Iets waar Renault voor zover bekend nog steeds niet mee aan de slag is gegaan, maar een freelance ontwerper wel. Hij schetste het concept dat je hierboven ziet (op de andere foto’s zie je het origineel uit 1995). Het moet de huidige Renault Espace voorstellen, maar dan met de uiterlijke kenmerken van Renaults RS18 Formule 1-auto.

De dader

De persoon die we hiervoor verantwoordelijk is, is de concept-designer Marco van Overbeek (wiens Instagram je hier vindt). En zijn Renault Espace F1 concept ziet er zeer strak uit. Het valt op dat hij nauwlettend heeft gekeken naar de Renault RS18. Voor zo’n beetje elk onderdeeltje waarmee de aerodynamica van die F1-auto wordt beïnvloed, heeft hij een plekje gevonden op de Renault Espace F1.

Natuurlijk is het nog maar de vraag in hoeverre vinnen, diffusers en dergelijke onderdelen van pas komen op een Renault Espace, maar om eerlijk te zijn kan het antwoord ons bijzonder weinig schelen. Dit ontwerp is gewoon prachtig!

Ach, toe!

Renault, als je dit leest: geef Marco alsjeblieft een belletje en laat dit concept werkelijkheid worden. En knal er dan gelijk zo’n vette V10 in, die vinden we veel leuker dan de huidige F1-motoren. Alvast bedankt!

Beeld: Marco van Overbeeke

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)