Die Elon Musk zit ook vol verrassingen. Hij verzamelde de pers voor de onthulling van een elektrische truck en reed pardoes met de nieuwe Tesla Roadster het podium op. De oude Roadster was slechts een omgebouwde Lotus met geinige specificaties. Dit ding is gewoon angstaanjagend.

Specificaties Tesla Roadster

De acceleratiecijfers zijn niet van deze wereld: van 0 tot 96 km/u (60 mijl) in 1,9 seconden en 160 km/u in 4,2 seconden. Dat is sneller dan haast elke denkbare hypercar, inclusief de Bugatti Chiron en de Koenigsegg Agera RS .

Topsnelheid Tesla Roadster

De topsnelheid van 400 km/u is bijzonder hoog voor een elektrische auto en slechts 20 km/u langzamer dan de begrensde topsnelheid van de Chiron. Vermoedelijk zit er ergens een slimme versnellingsbak in de Roadster, want elektromotoren vinden deze snelheden meestal niet zo fijn. Of de derde elektromotor gaat pas meehelpen bij hogere snelheden. Dat horen we ongetwijfeld in een later stadium.

De nieuwe Tesla Roadster gebruikt drie elektromotoren; een voorin en twee achterin. Het accupakket meet 200 kWh – het dubbele van een Model S P100D. Daarmee moet de Roadster 1.000 kilometer ver komen! Het aantal pk’s noemt Tesla niet, maar wel een cijfer van 10.000 Nm op de wielen. Asfalt schuift onder je wielen weg als een losliggend tapijt.

Vier zitplaatsen

En omdat de architectuur van een EV compleet anders is dan een conventionele hypercar, passen er gewoon vier mensen in de nieuwe Tesla Roadster. Een prima gezinsauto, dus. Nu horen we je denken: dit is helemaal geen Roadster. Dat staat inderdaad ter discussie: het dakpaneel kan verwijderd worden, net als de Koenigsegg Agera RS.

Ik wil er een!

Dat kan. Je moet 50.000 dollar overmaken om op de wachtlijst te staan. Als je een van de eerste 1.000 exemplaren wilt (met de naam Founders Series), moet je direct 250.000 dollar overmaken. Helaas is er nog niets bekend over de lanceerdatum. Dat is altijd gissen met Tesla. Laat ze eerst maar focussen op de productie van de Tesla Model 3, dat loopt immers ook nog niet zo soepel.

Reacties

 • Peter heeft op 19 februari 2018 geschreven:

  Prachtige lijn, ben benieuwd of hij voor het faillissement van Tesla serieus in productie zal gaan. Meneer Musk heeft veel plannen waar hij geld voor ophaald, wat overigens weer verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  Reageer
 • Laura heeft op 18 november 2017 geschreven:

  50k… zal ik deze nemen of een Renault Grand Scenic.. lastig, lastig.

  Reageer
 • Ra heeft op 17 november 2017 geschreven:

  Wederom “Het eind van de conventionele brandstofmotor”. Ken de oude roadster van Need for Speed Most Wanted 2. Was inderdaad een grappig autootje, maar deze roadster kan legendarisch worden!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear