De Tesla Roadster, als ie ooit nog komt, accelereert sneller dan haast alles wat je gewoon in Nederland kunt bestellen. ‘Strik eromheen en niets meer aan doen’, zou ons devies zijn. Tesla wil echter nog een stap verder gaan. Onlangs gaf Tesla’s hoofdontwerper Franz von Holzhausen een interview over de Tesla Roadster op een onofficiële Tesla-podcast. Hij zei hier dat de productieversie het prototype behoorlijk zal overtreffen.

Von Holzhausen vertelde aan Ride the Lightning dat de ontwikkeling van het hypercar-ding waar vier man in kunnen, nog bezig is. ‘Het evolueert. Het heeft meer tijd nodig’, zegt de voormalig directeur van Noord-Amerikaanse design-afdeling van Mazda. ‘Het zal zelfs op elke manier beter zijn dan we eerder hebben laten zien’, beweert Von Holzhausen. Ook Tesla voelt de hete adem van andere autobouwers. Ze moeten voorkomen dat hun auto bij de release al achterhaald is.

De nieuwe verwachte cijfers

De tweede generatie Roadster werd onthuld in 2017. Ook toen waren de cijfers verbijsterend. Zo lanceren de elektromotoren je van 0 naar 100 km/u in 2,1 seconden en doet hij een kwart mijl in 8,8 seconden met een topsnelheid ergens boven 400 km/u. Inderdaad, wij zijn er ook even stil van. De prijs voor de eerste lichting is 215.000 euro in Nederland. Andere uitvoeringen volgen nog. ‘Het is een geweldige machine. Die auto is als geen ander’, zegt Von Holzhausen. ‘Het toont aan waar een EV toe in staat is.’

Hoe doet Musk dit?

Hij heeft dit alles te danken aan de ‘Plaid’-aandrijflijn met drie motoren. Momenteel test Tesla de aandrijflijn in een Model S op de Nürburgring. Ook de Model X zal de setup met drie motoren krijgen. Zal de Roadster echt onder de 2 seconden duiken? Is er iets straatlegaals dat sneller is? We zullen moeten afwachten. De planning was dat de Tesla Roadster vanaf 2020 kon worden geleverd.

 

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)