De nieuwe Top Gear ligt nu in de winkel! Wat hebben we deze maand? Om te beginnen test Jeremy Clarkson de Ferarri 430 Scuderia. Na het schieten van de coverfoto en wat basismateriaal werd de Scud trouwens gelijk plat gereden – NIET DOOR ONS -, maar voldoende voor een spetterend artikel.

Zo niet nog spetterender is de Nissan GT-R. Wij konden er de weg mee op, niks demo-auto of conceptcar, voor een eerste beproefing. Vervolgens stapte The Stig achter het stuur en zetten wij de achtervolging in met een Porsche 911 Turbo. Dat is toch de benchmark voor de GT-R, al kost de Nissan waarschijnlijk enkele tienduizenden euro’s minder. Mag de pret niet drukken.

Nog meer snel spul? Het snelste wat we je kunnen bieden is het relaas van Richard Hammond die onlangs voor de tv-opnames in een Renault F1-auto mocht rijden. Een oudje weliswaar, maar toch. Wat we ook hebben is acteur Edo Brunner (Llink, Wie is de Mol, Ca$hcab van BNN en nog veel meer) die voor ons wat dikke bakken test: de Maserati GranTursimo vs Mercedes SL500.

Verder de Subaru Impreza WRX STi, die we op een circuit van de baan probeerden te krijgen (niet gelukt), Jan Lammers die Michiel Romeyn raceles geeft in een Alfa Brera, op Zandvoort, in het pikkedonker. En dat werkt natuurlijk niet.

Oh, en BMW’s M3 hebben we tegen de C-klasse AMG van Mercedes getest. Kijken of de mannen uit Beieren hun huiswerk een beetje hebben gedaan. Vervolgens hebben we de M3 ook nog naast Porsches Cayman gezet, BMW’s lat lag toch zo hoog? 

Je leest trouwens nog veel meer in de nieuwe Top Gear

Advertentie

Reacties

Meer
Advertentie