Weet je nog waar deze Concept 2020 ooit werd onthuld? Het zou knap zijn als je dat nog weet te herinneren. Deze Nissan Concept 2020 Vision GT werd namelijk drie jaar geleden onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed. Met recht was dit een virtuele supercar te noemen.

Je leest het goed, een virtuele supercar. De C2020 VGT (zelfs afgekort kost het nog moeite om de naam uit je mond te krijgen) is misschien wel de meest gereden conceptcar ter wereld. Hoe dat kan? Nou, omdat deze Nissan ontworpen is om in Gran Turismo 6 te schitteren. Deze Nissan Concept 2020 Vision GT gaat er niet komen, hoe graag we dat ook zouden willen. Het beste wat wij kunnen beloven is dat er waarschijnlijk ideeën van dit concept terugkomen op de nieuwe Nissan GT-R.

Jammer, dat wordt dus geen onverwachtse topper als de Lexus LFA?

Wij zagen het al voor ons. Een supercar met middenmotor, aangedreven door de nieuwe generatie twin-turbo V6. Maar nee, dat gaat niet gebeuren. Niet dat Nissan het niet kan maken hoor, maar wie zit er op een supercar van Nissan te wachten? Behalve TopGear en wat Nissan-fanaten natuurlijk. Dit in combinatie met de ontwikkelingskosten zal er waarschijnlijk voor zorgen dat de Concept 2020 alleen op de Playstation te bewonderen is. Teleurstellend? Ja. Verrassend? Niet echt.

De Vision GT (kijk, dat is betere afkorting) heeft een motor voorin, maar deze is zo ver naar achter geplaatst dat het bijna een middenmotor is zoals de Lexus LFA en de Ferrari 812. In dit opzicht kun je het de ultieme Nissan GT-R noemen, met zijn twin-turbo V6, vierwielaandrijving en 2+2 zitplaatsen.

En de prestaties van de Nissan Concept 2020 Vision GT?

Nou, hij is angstaanjagend snel in Gran Turismo. Vertaald naar de echte wereld: Het ziet er goed uit. Als we er al vanuit gaan dat de Nissan GT-R 570 pk heeft, van 0 naar 100 km/u gaat in één hartslag en auto’s verslindt die twee keer zoveel kosten. Voeg daar wat hybride-systemen bij en daar heb je de prestaties van de Vision GT. Klinkt goed dachten wij zo.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear