Tussen alle elektrische concepten en hybride supercars door heeft Nissan in Genève de nieuwe Micra onthuld. Kleine stadsautootjes worden steeds populairder, dus de vraag is: kun je je als zelfrespecterende man hier nu makkelijker in vertonen dan in de vorige? Nee, niet echt.

Zo driekwart van voren ziet het er best aardig uit, maar bij de achterkant is het helemaal mis gegaan. Hoog, iel en geconstipeerd is niet een look die wij zoeken in een auto. Het interieur ziet er dan op zich wel weer aardig uit, met uitgebreide stuurwielbediening, grote meters en een ronde verzameling knopjes in het midden van het dashboard. Navigatie met touchscreen is optioneel. Ook leuk: een systeem dat parkeerplaatsen opmeet en je adviseert naar aanleiding van je skill level: amateur, normal of expert. Die laatste zal wel niet vaak gebruikt worden door Micra-rijders.

Onder de motorkap vinden we een nieuwe 1.2 driecilinder met 80 pk en 108 Nm (115 g/km CO2) gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak of een cvt-transmissie. Dezelfde motor kun je ook uitrusten met een supercharger(tje), waarmee ie 98 pk en 142 Nm produceert. Mede dankzij start-stoptechnologie stoot deze versie slechts 95 g/km CO2 uit. We zouden er bijna hebberig van worden. Bijna.

In de herfst kun je de nieuwe Micra bestellen.

Advertentie

Reacties

Meer

Meer van TopGear

Advertentie