De aankomende Renault 5 krijgt een broertje. De nieuwe en elektrische Nissan Micra wordt gelanceerd in 2024 en krijgt veel van dezelfde onderdelen. Beide elektrische autootjes rollen in Frankrijk uit de fabriek. Nissan toonde vandaag zelfs enkele teaserbeelden. De nieuwe Micra krijgt een contrasterend dak, schattige ronde lichten en uitgesproken schouders aan de achterkant, net als de Z en Juke.

De elektrische Nissan Micra krijgt een batterij van ruim 50 kWh en moet daarmee volgens WLTP-opgave 400 kilometer ver kunnen komen. Dat is een zeer bruikbare actieradius. Veel auto’s in dit segment, we noemen een Fiat 500, Mini Electric of Honda e, komen aanzienlijk minder ver. Maakt dat de kleine elektrische auto niet onbetaalbaar? Volgens Nissan en partner Renault is daar geen sprake van.

De elektrische Nissan Micra moet net zo duur worden als een benzineauto

De Renault 5 en de elektrische Nissan Micra zullen een nieuw elektrisch platform gebruiken met de naam CMF-B EV. De twee bedrijven zeggen dat de elektrische autootjes ongeveer net zo duur zijn als vergelijkbare benzineauto’s. En dat zonder bijkomende subsidie. Let wel, met nieuwe emissiebeperkingen zullen benzineauto’s duurder worden. Verwacht dus niet dat deze Micra slechts 15.000 euro gaat kosten.

Nissan wil niet alleen auto’s maken die mensen kopen omdat de wetgeving of belastingen ze daartoe dwingen. De auto moet een keuze zijn van de rijder. ‘Het doel is om de prijzen gelijk te trekken met die van auto’s met verbrandingsmotoren, maar betere prestaties te leveren’, zegt Nissan.

Renault en Nissan hebben samen al een miljoen elektrische auto’s verkocht en weten hoe ze de batterijkosten kunnen verlagen. Het platform wordt trouwens ook gebruikt voor de nieuwe Renault Megane, Nissan Ariya en de volgende Leaf. De Micra krijgt wel een goedkoper type batterijchemie. Een benzineversie van de nieuwe Micra komt niet naar Europa. Zal de elektrische Nissan Micra charmant genoeg zijn om de Renault 5 te laten staan?

Reacties

  • Marian heeft op 8 mei 2023 geschreven:

    Goede dag
    Wanneer komt de nieuwe Elektrsch Micra op de markt.
    Mvg Maran

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)