Het is niet het allerspannendste nieuws om het jaar uit te luiden, maar toch wilden we je de enigszins vernieuwde Micra niet onthouden. Het werd ook tijd voor een facelift, want in zijn huidige gedaante is de kleinste Nissan al sinds 2003 op de markt.

De wijzigingen zijn echter niet zo heel schokkend. Hier en daar wat extra chroom, de iets minder bollende koplampen zijn donkerder gemaakt en de B-stijl is zwart in plaats van in carrosseriekleur. En dat noemt Nissan dan weer modern en volwassen.

Ook in het interieur zijn onder de noemer Friendly Technology wat dingen gewijzigd. Wat opvalt is dat de achterbank voortaan 20 centimeter voor- of achterwaarts kan worden verschoven, waardoor het maximale laadvolume toeneemt tot 371 liter. Alleen biedt de achterbank dan nog net voldoende ruimte voor anderhalve kleuter. Nieuw is ook de aansluiting voor een iPod, terwijl je vial Bluetooth vanaf nu handsfree kunt bellen. De duurste Micra blijft ook nu de Elegance en die is ook echt compleet, met bijvoorbeeld een parkeerassistent, airco, cd-wisselaar en een licht- en regensensor.

Om de verkopen meteen maar een duw in de goede richting te geven, parkeert Nissan ook de Micra Mix in de showroom. Die heeft een prijskaartje vanaf 11.695 euro, afhankelijk van de motor die je kiest. Op dat vlak is er helaas weinig vuurwerk te verwachten. Ook in 2008 levert Nissan voor de Micra vier benzinemotoren – uiteenlopend van een 1,2 liter met 65 pk tot een 1,6 liter met 110 pk – of een 1.5 dCi diesel met een vermogen van 86 pk. Bij de dealer kun je trouwens wel een paar nieuwe kleuren gaan bekijken.

Reacties

Meer van TopGear