Hebben wij toch even een partij spannend nieuws voor je: Nissan heeft de Micra gefacelift. Ja, nu al. Blijkbaar realiseerden ze zich dat de huidige incarnatie er ongeveer net zo levendig uitziet als een bedwelmde kogelvis, en hebben ze zich gehaast om een toefje van de visuele spanning van hun overige modellen op de Micra over te laten slaan. Zie hier het resultaat.

Er is een nieuwe grille, nieuwe spatborden, een nieuwe bumper, nieuwe koplampen, kortom: een nieuwe voorkant. Aan de achterkant is de bumper eveneens gewijzigd, en zijn er voortaan led-achterlichten te vinden. De velgen zijn vernieuwd en het interieur is naar een fractioneel hoger plan getild, met glimmend zwarte accenten, een groter navigatiescherm en nieuwe stofjes.

Motorisch veranderde er niets: nog steeds kun je kiezen uit twee driecilinders, waarvan één met supercharger. Da's een stuk minder spannend dan het lijkt. Schakelen doe je met een vijfbakje of een cvt-automaat.

Hoewel nog steeds een omamobiel bij uitstek, ziet de nieuwe Micra er ontegenzeggelijk een stuk frisser uit. We zouden haast zeggen dat de markt voor kleine pruttelautootjes die je bij de eerste aanblik in slaap doen vallen, een speler armer is. Zal de Mitsubishi Space Star blij mee zijn.

Reacties

Meer van TopGear