Een bedrijf genaamd SB Motorsport is van plan om een Nissan Navara met GT-R-motor te bouwen. Logisch, waarom ook niet? De baas van het Britse bedrijf, professioneel dwarsligger Steve Biagioni, gebruikt zijn lockdowntijd om deze zogeheten Navara-R samen te stellen. Ben je nog steeds trots dat jij in al die weken alleen maar je schuur hebt opgeruimd?

Deze TruckZilla, zoals we ‘m vanaf nu gewoon gaan noemen, wordt geen uitzinnig racemonster van exotische materialen. Biagioni wil ‘m volledig straatlegaal maken. De Nissan Navara krijgt simpelweg een GT-R-motor, een 3.8 V6 met twee turbo’s dus, en behoudt verder zijn eigen chassis en andere onderdelen. Voor het grootste deel, tenminste.

‘Het interieur blijft grotendeels standaard’, aldus Biagioni. ‘Maar met bijna 1.000 pk zijn er wel wat aanpassingen aan het onderstel nodig. We zullen de ophanging van een GT-R toepassen voor gepast capabel weggedrag.’

Ach, dat vergaten we bijna: ja, deze pick-up krijgt 1.000 pk. ‘Deze auto lag altijd al in het vooruitzicht voor SB Motorsport,’ zegt Biagioni, ‘al sinds ons eerste GT-R-project. We hebben er de beste partners bij betrokken die onze visie delen om opnieuw een fantastische machine te creëren die de grenzen opzoekt en verlegt. Dit wordt een spannende mix van performance en praktisch nut.’

Dit is niet de eerste Nissan Navara met GT-R-motor. Een paar jaar geleden bouwde Severn Valley Motorsport – bekend van de Juke-R en deze Qashqai – een Navara met 800 pk. Maar dat mag de pret niet drukken. Daarbij: 800 pk is nog geen 1.000 pk. Kom nou.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)