Het is alweer een tijdje geleden dat Noble de M15 introduceerde. De M15 leek een veelbelovende auto, met een 3,0 liter V6 middenmotor en een vermogen van 455 pk. Maar van productie is nog altijd geen sprake.

Dat komt omdat er sinds vorig jaar nogal wat is gebeurd bij Noble. Een van de aandeelhouders trok zich terug, waarna Noble zich genoodzaakt zag de rechten van de M400 en M12 aan een Amerikaanse investeerder te verkopen. Dat heeft deze zomer al geleid tot deze beauty, de Rossion Q1. Afgezien van deze transactie heeft inmiddels een onbekende investeerder zich gemeld, zodat  Noble verder kon met de ontwikkeling van de M15.

Dat is inmiddels gelukt. De eerder genoemde V6 heeft plaatsgemaakt voor een 4,4 liter V8 van Volvo. En die levert geen 455 pk, maar 650 pk. Door het gebruik van aluminium en carbonfiber blijft het gewicht beperkt tot slechts 1.100 kilo. Dat lijkt allemaal heel veebelovend. Gesproken wordt over een acceleratie van 0 tot 100 km/u in drie seconden, terwijl je nog eens drie seconden later 160 km/u rijdt. Als je een beetje je best doet kun je daarmee een Porsche of Ferrari redelijk zoek rijden. Noble heeft heel voorzichtig een totaal productieaantal van vijftig exemplaren genoemd, in maart moet de eerste M15 de fabriek verlaten.

Reacties

Meer van TopGear