Er is al veel gezegd en geschreven over de Noble M600 – onder andere door Clarkson – maar het smurfblauwe scheurijzer uit die reportages was in feite niet meer dan een prototype. De officiële, echte, bestelbare productieversie is nu eindelijk onthuld.

De vederlichte Noble (nog geen 1.250 kilo) is voorzien van een knop die ‘m drie verschillende vermogens toebedeelt: 450, 550 of 650 pk. Draai ‘m op de heftigste stand, en de M600 voltooit het tripje van 0 naar 100 km/u in 3,0 seconden en stoomt door tot een topsnelheid van 360 km/u. Dit alles dankzij een 4,4-liter V8 van Yamaha, gekoppeld aan twee turbo’s. Hetzelfde blok – maar dan zonder turbo’s – ligt ook in de Volvo XC90 en S80, een stel brave borsten die er ook al enigszins vermakelijk door worden.

Het lichtgewicht karakter van de M600 zie je terug in het interieur, dat vooral bestaat uit koolstofvezel en hier en daar smaakvol is aangekleed met leer en alcantara. De bestuurder beschikt over navigatie en – hoe modern – tractiecontrole. Dat vond men bij Noble belangrijker dan abs, want dát behoort niet tot de standaarduitrusting. Of de opties.

Dat de M600 duur zou worden, dat wisten we al. Wat ie in Nederland of België precies gaat kosten is nog niet bekend, maar de Britse prijs van 200.000 pond doet vermoeden dat het een zeldzaam beestje zal blijven. Kijk eens goed naar deze foto’s, en bedenk dan of jij een Ferrari 458 Italia plus een héél lange en luxe vakantie hiervoor zou laten schieten. Dat dachten we al.

Reacties

Meer van TopGear