Een goede manier om een tweede keer van je ontbijt te genieten, is als passagier van een auto op je telefoon te kijken op een bergweggetje. Voor maximaal effect hou je je telefoon laag. Helaas smaakt eten dat tegen de richting inkomt, niet zo lekker. Om ervoor te zorgen dat je niet meer misselijk wordt als je op je telefoon kijkt in de auto, heeft Ford nu iets bedacht.

Ford diende vorig jaar een patent in dat vorige week openbaar gepubliceerd werd. De naam die Ford in het patent gebruikt is Anti-Motion Sickness Application (AMSA). Het is geen los systeem, maar een applicatie die je moet installeren op je tablet of telefoon tegen wagenziekte. Deze app helpt tegen misselijkheid als je op je telefoon kijkt in de auto als passagier.

Niet meer misselijk als je op je telefoon kijkt in de auto

Om te beginnen gebruikt de app de camera op het apparaat om het gezicht van de gebruiker te scannen, om zo te zien waar hij of zij heen kijkt. Daarna koppelt de app aan het voertuig om de camera in de voorkant van de auto te gebruiken. Daarna kan de gewenste app geopend worden, bijvoorbeeld een digitaal boek of gewoon de Instagram-feed.

In sommige gevallen zal AMSA zowel het het camerabeeld van de weg voor de auto weergeven én de applicatie. Dit zou helpen tegen wagenziekte, omdat je dan blijkbaar niet gedesoriënteerd raakt. Maar misschien nog belangrijker is dat de app aanwijzingen geeft hoe je je telefoon of tablet moet vasthouden in de auto.

Lees ook: Wil je ook geen last van hooikoorts in de auto?

Houdt de gebruiker de telefoon of tablet op zo’n manier dat het wagenziekte opwekt, dan zorgt AMSA ervoor dat de gewenste app niet zichtbaar is. Je moet dan de aanwijzingen op het scherm volgen om het scherm weer op de juiste plek te houden.

Wanneer komt AMSA?

Het patent werd door Ford ingediend, maar verder zijn er nog een officiële bekendmakingen vanuit het automerk. Het indienen van een patent betekent niet automatisch dat een automerk ook iets gaat doen met de uitvinding. Wordt dus misschien nog vervolgd. Maar misschien ook niet.

Robotgeit van Kawasaki

Lees ook: Kawasaki ontwikkelt een robotgeit

Over uitvindingen gesproken

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear