Facebook werkt rustig aan kunstmatige intelligentie, Elon Musk plant alvast zijn emigratie naar een andere planeet en Kawasaki werkt aan een robotgeit. De apocalyptische verhaallijn van Horizon Zero Dawn en Horizon Forbidden West (de grootste Nederlandse mediaproductie ooit!) lijkt stilletjes uit te komen. Maar tot de wereld vergaat kunnen we ons vermaken met de knullig-geit van deze uitvinding.

De robotgeit van Kawasaki heet Bex, wat weer vernoemd is naar de geitensoort Ibex. In het Nederlands mag je het gewoon een Alpensteenbok noemen. De geit kan tot 100 kilo op zijn rug dragen. De robot zou bijvoorbeeld uitgerust kunnen worden met camera’s om gewassen te inspecteren op boerderijen (let op onze woorden: Horizon). De robotgeit kan geen geinige trucjes, maar hij zal ook niet je jas opeten.

Waarom de robotgeit van Kawasaki is ontwikkeld

‘Halverwege een humanoïde robots en robots op wielen, vroegen [we] ons af of er een kans was,’ zegt Masayuki Soube in een interview gepubliceerd door Kawasaki. ‘Daarom zijn we begonnen met de ontwikkeling van Bex, een viervoetige lopende robot. Wij geloven dat de looptechnologie die is ontwikkeld bij de ontwikkeling van humanoïde robots zeker kan worden toegepast op viervoetige looprobots.’

Er zijn voorlopig nog geen productie- of verkoopplannen voor de robotgeit van Kawasaki.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)