Het is stil in en rond de Eifel. Het Touristenfahrten zit er weer op voor dit jaar en alle snelheidsliefhebbers zijn huiswaarts vertrokken. De Nürburgring Nordschleife is op dit moment gesloten voor de bezoekers. Niet om uitgebreid vakantie te nemen, maar juist om hard aan het werk te gaan.

Delen van de Nürburgring zijn daardoor veranderd in een dirttrack. Het oude asfalt wordt compleet verwijderd en rigoureus vernieuwd. ‘s Werelds minst efficiënte taxichauffeur Misha (hij brengt je van A naar A voor een flink tarief) mocht van de organisatie een kijkje nemen.

Elk jaar vernieuwt het management van de Nürburgring delen van de baan. Een stuk asfalt moet zo’n 20 jaar meegaan. De richting van de baan verandert niet. Wel zullen oneffenheden die in de loop van de jaren ontstonden door bijvoorbeeld boomwortels verdwijnen. Minimale wijzigingen, dus.

Check hieronder de uitgebreide video van Misha terwijl hij met een medewerker van de Nürburgring over de dirttrack loopt en interessante vragen beantwoord worden.

De Nürburgring is veranderd in een dirttrack

Reacties

 • Tomer vd heuvel heeft op 28 november 2018 geschreven:

  je had de kans om de weg is weg te zeggen

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 28 november 2018 geschreven:

   Dat is pech, nu is die kans weg

   • Tomer vd heuvel heeft op 30 november 2018 geschreven:

    haha

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear