We hebben nooit echt begrepen waarom mensen met een camper op vakantie gaan. Je kunt zo’n ding niet in het centrum van Rome parkeren, bij een beetje offroaden gaat ie op z’n kant en bovendien kun je bij de meeste campers geen woordgrappen met de naam maken. Allemaal dingen die deze offroad-Smart Fortwo wel kan – noem het gerust een Smarthome.

Silverline Tools bouwde een offroad-camper van de tweede generatie Smart Fortwo. De kunststofcarrosseriedelen kunnen gemakkelijk verwijderd worden en dat maakt deze auto perfect voor een ombouw. Daardoor kijk je binnen een mum van tijd tegen de ophanging aan. En zoals je ziet, heb je ruimte genoeg om hem als camper te gebruiken.

Alle aanpassingen aan de Smart

De offroad-camper komt 50 millimeter hoger op zijn poten te staan en er worden nieuwe velgen met offroad-banden onder de Smart geschroefd. Je ziet het: de opstaplijst bij de deuren is geen overbodige luxe. Voor de extra robuuste look krijgt de Smart een forse buitenboordbeugel. Deze rolkooi draagt ook het gewicht van de tent.

Natuurlijk moet je ook in het donker kunnen overleven, dus zitten er een aantal extra led-lampen op de auto. Ook ligt er achterin een houten doos met daarin een twee pits gasfornuis en een wasbak. Op de rolkooi is een lier bevestigd die je bij een langere overnachting natuurlijk ook gewoon als waslijn kunt gebruiken.

Voor wat extra comfort is ook een primitieve douche-set aanwezig. De bagageruimte is van binnen in tweeën gedeeld en fungeert nu als voorraadkast voor zaken als het bestek, de bordjes en de specerijen. Ze doen niets aan de motor, die dus nog steeds 70 pk produceert. De oude topsnelheid van 145 km/u is misschien wat optimistisch.

Eindresultaat van de offroad Smart ForTwo camper

De bouw van de offroad Smart Fortwo camper

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie