Als de kerstkilo’s net iets harder aan de heupen kleven dan gedacht en ze hebben geen bomvesten meer in je maat, trek dan deze gepantserde Smart Fortwo aan. Want ja, er bestaat blijkbaar zoiets als een gepantserde Smart Fortwo. Misschien iets voor de geradicaliseerde broer van Roel van Velzen, of iets dergelijks. Of gewoon als je in Diemen moet zijn op een willekeurige middag, want daar is het tegenwoordig regelmatig raak.

De bepantsering weegt 375 kilo extra, en dat is heel wat voor een auto die normaal gesproken 840 kilo weegt. Dat is bijna de helft meer. Verwacht dan ook niet dat de tweezitter met 90 pk een uitstekende vluchtauto is. Het scheelt dat de gepantserde Smart Fortwo heel aardig kogels van een handpistool kan afketsen, want hij heeft beveiligingsniveau B4. Zie je iemand met een AK-47 aan komen lopen, dan kun je toch maar beter even bukken.

Daarnaast is de batterij extra beschermd en zit er een omroepsysteem in waarmee je naar buiten kunt roepen. Ook is de auto traceerbaar via een GPS-systeem, zitten er flitsers aan de buitenkant en zal een brandblusser de warmteprobleempjes oplossen. De kleine pantserbak staat te koop bij Koolaard in Rhoon. Je betaalt flink per kilo, want de prijs is 54.925 euro. Voor die flappen krijg je wel een auto met slechts 889 kilometer op de teller.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)