Oogsttijd: de politie waarschuwt voor modder

Auto net gewassen? Kans dat hij de komende tijd weer vies wordt

oogsttijd
Foto('s): Philip Oomkens

Net je auto gewassen? Kijk dan even goed naar de route die je navigatie aangeeft. Kom je langs veel boerenweggetjes, dan wil je misschien even omrijden. Niet alleen heb je kans dat je auto goor wordt, je hebt meer kans om achter een tractor te zitten – en dat kost je tijd. Diverse gemeentes en politiebureaus waarschuwen vandaag voor de oogsttijd. Blijkbaar is de komende tijd het ideale moment om bepaalde gewassen van het land te halen, dus gaan tractoren en andere voertuigen de weg op.

Oogsttijd betekent modder op de weg

‘In onze provincie kunt u daardoor de komende weken meer landbouwverkeer op de weg tegenkomen. Ook is er meer kans op modder op de weg. […] Modder op de weg in combinatie met regen kan erg gevaarlijk zijn, want de weg wordt spiegelglad en er ontstaat kans op slipgevaar. Dus als u modder ziet liggen, neem dan alvast gas terug. Als u al over de modder rijdt is het verstandig om niet te remmen, maar meteen het gas los te laten’, schrijven meerdere politiebureaus in de gemeente Utrecht op Facebook.

Boeren moeten borden plaatsen tijdens de oogsttijd

Iets wat wij niet per se wisten: de boer moet dus zelf weer de modder die hij achterlaat, opruimen. Een quote uit hetzelfde bericht over de oogsttijd: ‘Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Daarvoor hebben zij ook hun instructies gekregen. Als ze modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is.’

Reacties
 1. Rijdende rechter. zegt op 20 september 2021 om 19:51:

  Ja, maar op z’n motor wil hij kunnen rijden wanneer hij wil. Bij zijn vrouw lukt dat niet. Die rijdt overigens ondertussen weer op de melkboer.

 2. Respect for motards zegt op 17 september 2021 om 18:42:

  Blijkbaar geen motard. Wij hebben het recht ons voertuig te besturen waar en wanneer we willen. K vind zen reactie zeker geplaats. Moesten we hierdoor een ongeluk krijgen zouden we de kosten moeten kunnen requperen van de persoon die verantwoordelijk is.

 3. Ronald F zegt op 17 september 2021 om 16:04:

  Heel mooi..zo’n moederbord. Maar wat al je met je motor, die je waarschijnlijk meer koesterd dan je vrouw, door zo’n moddergooien onderuit gaat omdat meneer de boer zijn rommel nog niet heeft opgeruimd. Probeer dan maar eens bij hem of de gemeente aan te kloppen om de schade te verhalen. Al met al een waardeloze oplossing een “modderbord” .

  • Meneer de boer zegt op 20 september 2021 om 12:56:

   Meneer de boer zorgt dat u eten op u bord hebt , ga lekker in de binnenstad motor rijden ipv. In de polder

  • Cees J zegt op 17 september 2021 om 19:48:

   Als je echt zo graag op je motor wil rijden ga dan lekker naar het circuit

   • Ron zegt op 20 september 2021 om 08:50:

    Voor sommige mensen is de motor het enige vervoermiddel dat ze hebben.

  • JVK zegt op 17 september 2021 om 17:38:

   Als dat ding dan toch meer waard is als je vrouw dan vermijd je die wegen toch of laat je m lekker in de schuur tot de boeren hun werk gedaan hebben

   • Rijdende rechter. zegt op 20 september 2021 om 19:50:

    Ja, maar op z’n motor wil hij kunnen rijden wanneer hij wil. Bij zijn vrouw lukt dat niet. Die rijdt overigens ondertussen weer op de melkboer.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken