Net je auto gewassen? Kijk dan even goed naar de route die je navigatie aangeeft. Kom je langs veel boerenweggetjes, dan wil je misschien even omrijden. Niet alleen heb je kans dat je auto goor wordt, je hebt meer kans om achter een tractor te zitten – en dat kost je tijd. Diverse gemeentes en politiebureaus waarschuwen vandaag voor de oogsttijd. Blijkbaar is de komende tijd het ideale moment om bepaalde gewassen van het land te halen, dus gaan tractoren en andere voertuigen de weg op.

Oogsttijd betekent modder op de weg

‘In onze provincie kunt u daardoor de komende weken meer landbouwverkeer op de weg tegenkomen. Ook is er meer kans op modder op de weg. […] Modder op de weg in combinatie met regen kan erg gevaarlijk zijn, want de weg wordt spiegelglad en er ontstaat kans op slipgevaar. Dus als u modder ziet liggen, neem dan alvast gas terug. Als u al over de modder rijdt is het verstandig om niet te remmen, maar meteen het gas los te laten’, schrijven meerdere politiebureaus in de gemeente Utrecht op Facebook.

Boeren moeten borden plaatsen tijdens de oogsttijd

Iets wat wij niet per se wisten: de boer moet dus zelf weer de modder die hij achterlaat, opruimen. Een quote uit hetzelfde bericht over de oogsttijd: ‘Boeren en loonwerkers zijn zelf verantwoordelijk voor het schoonhouden van de weg. Daarvoor hebben zij ook hun instructies gekregen. Als ze modder achterlaten bij hun werkzaamheden, zetten ze een modderbord langs de weg. Daarnaast zorgen zij er tijdig voor dat de weg weer schoon is.’

Reacties

 • Rijdende rechter. heeft op 20 september 2021 geschreven:

  Ja, maar op z’n motor wil hij kunnen rijden wanneer hij wil. Bij zijn vrouw lukt dat niet. Die rijdt overigens ondertussen weer op de melkboer.

  Reageer
 • Respect for motards heeft op 17 september 2021 geschreven:

  Blijkbaar geen motard. Wij hebben het recht ons voertuig te besturen waar en wanneer we willen. K vind zen reactie zeker geplaats. Moesten we hierdoor een ongeluk krijgen zouden we de kosten moeten kunnen requperen van de persoon die verantwoordelijk is.

  Reageer
 • Ronald F heeft op 17 september 2021 geschreven:

  Heel mooi..zo’n moederbord. Maar wat al je met je motor, die je waarschijnlijk meer koesterd dan je vrouw, door zo’n moddergooien onderuit gaat omdat meneer de boer zijn rommel nog niet heeft opgeruimd. Probeer dan maar eens bij hem of de gemeente aan te kloppen om de schade te verhalen. Al met al een waardeloze oplossing een “modderbord” .

  • Meneer de boer heeft op 20 september 2021 geschreven:

   Meneer de boer zorgt dat u eten op u bord hebt , ga lekker in de binnenstad motor rijden ipv. In de polder

   Reageer
  • Cees J heeft op 17 september 2021 geschreven:

   Als je echt zo graag op je motor wil rijden ga dan lekker naar het circuit

   • Ron heeft op 20 september 2021 geschreven:

    Voor sommige mensen is de motor het enige vervoermiddel dat ze hebben.

    Reageer
   Reageer
  • JVK heeft op 17 september 2021 geschreven:

   Als dat ding dan toch meer waard is als je vrouw dan vermijd je die wegen toch of laat je m lekker in de schuur tot de boeren hun werk gedaan hebben

   • Rijdende rechter. heeft op 20 september 2021 geschreven:

    Ja, maar op z’n motor wil hij kunnen rijden wanneer hij wil. Bij zijn vrouw lukt dat niet. Die rijdt overigens ondertussen weer op de melkboer.

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear