Opel heeft er zin in met de nieuwe Ampera-e en neemt het eivormige gebakje alvast mee naar de Autosalon van Parijs in oktober.

De Opel Ampera-e is dus volledig elektrisch en dat betekent in ieder geval één ding: veel koppel, 360 Nm op precies te zijn. Met zijn 204 pk meet de gele elektrische rakker zich met de OPC-modellen van het merk, aldus Opel. De sprint van 0 naar 50 duurt slechts 3,2 seconden. En 80 naar 120 km/u neemt 4,5 seconden in beslag. Lekker duidelijk. Bij 150 km/u word je wel voorbij geblazen door de OPC-broeders, want dan is voor de Ampera-e de koek op. Een beetje gebakken PR dus, maar we geven Opel het voordeel van de twijfel, tot de officiële 0-100-cijfers komen. Op een sprintje dat nog korter is dan een student op zaterdagavond (of zondagavond, of maandagavond) is de Ampera-e zelfs sneller dan de Opel Astra TCR. Elektrokoppel FTW.

Hoe ver rijdt de Opel Ampera-e?

De Opel met stekker moet ongeveer 320 kilometer ver komen op één lading. Het moet, samen met de Tesla Model 3, een van de eerste betaalbare en dagelijks bruikbare auto’s worden. In Amerika gaat zustermodel Chevrolet Bolt volgens de laatste berichten zo’n 37.000 dollar kosten. Dit is exact dezelfde auto, met dezelfde prestaties. Dus reken maar op een soortgelijk bedrag in ons kikkerlandje.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)