Watt? Wist je nog niet dat de autoshow van Parijs aan het eind van deze maand zijn deuren opent? Daar staat een hele stroom schokkende primeurs. Gelukkig houden veel merken ons niet lang onder spanning en vertellen alvast wat ze daar tonen. Zo staan we ampère voor verrassingen. Dit is het nieuws waarvan wij zeggen: ‘laad maar’. Dan hoef je in ieder geval niet te balen als een stekker dat je er niet bij bent. En als iemand je autokennis op de proef stelt, kun je weerstand bieden en ze de mond snoeren. Maar zo iemand wil je misschien niet in je leven, dus stop met het contact.

01. Opel Ampera-e

Dit is er eentje om in de gaten te houden van het merk met de Blitz. De Opel Ampera-e heeft 204 pk en een actieradius van 400 kilometer. We hebben er tijdens ons tripje naar het Opel Test Center even in mogen zitten, en dat ding is serieus ruim vanbinnen. Als het prijskaartje gunstig is, ga je hem zeker vaker zien.

02. Volkswagen e-Crafter

Deze elektrische bestelbus komt geruisloos de milieuzone binnenvallen. De Volkswagen e-Crafter heeft ook 400 kilometer bereik en heeft een capaciteit van 11,3 kubieke meter voor al je zooi. Je kunt de elektrische bus herkennen aan de C-vormige dagrijverlichting die ook op de GTE-modellen zit. De e-Crafter is nu nog een studiemodel, maar in 2017 verwacht Volkswagen de bedrijfswagen op de markt te zetten.

03. Smart Electric Drive

Smart legt het hele gamma aan de laadpaal. De Smart Fortwo, Fortwo Cabrio en de Forfour krijgen een elektromotor met 81 pk en een actieradius van ongeveer 160 kilometer. Het gaat niet echt als de bliksem. De topsnelheid is 130 km/u en harder wil je toch niet in een rijdende schoenendoos. En omdat het eco is, krijgt de Smart een kek groen lakje mee. In Duitsland gaat de EV-Smart 21.940 euro kosten.

Wil je zelf dit schokkende nieuws van dichtbij ervaren, ga dan ergens tussen 1 tot 16 oktober naar Parijs. De openingstijden zijn meestal van 9:00 tot 20:00 uur. Tussendoor doen ze even een korte sluiting.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)