Met ruim een miljoen verkochte exemplaren in achttien jaar tijd mogen we de Opel Manta bestempelen als succesvol. De populariteit werd een tijdje terug nieuw leven ingeblazen door een stel asociale Brabanders. Weer wat recenter stal Opel de harten van menig autoliefhebber door de Manta GSe te bouwen. Diezelfde autogekkies worden nu weer verblijd: Opel gaat een elektrische Manta in productie nemen.

Het verlossende woord komt van Florian Huettl die sinds vorig jaar aan het roer staat bij Opel. Hij vertelt aan de Duitse krant Augsburger Allgemeine: ‘We gaan een nieuwe elektrische Manta bouwen, maar het zal geen retroproduct zijn, dus geen elektrische Manta die vergelijkbaar is met de oude Manta A of B.’ Huettl gaat niet verder in op het Manta GSe-concept op de foto’s bij dit artikel. Beschouw dat maar als een pretproject en stijloefening.

Een mix van oud en nieuw in de elektrische Opel Manta

‘We laten ons inspireren door wat de Manta destijds definieerde, maar ook door wat er vandaag de dag interessant is aan een Manta’, zegt Huettl. Zo moet ie appeltjesgroen zijn, een subwoofer achterin hebben en te besturen zijn met je voorhoofd, denken we. Volgens Huettl moet de nieuwe Manta vooral ‘eigentijds’ zijn, maar kun je de oude versie nog wel voelen en zien in het nieuwe model.

‘De nieuwe Manta zal fans van de oude aanspreken, maar zal ook geslaagd zijn voor degenen die nog nooit een Manta hebben gezien. Met een pure retro-Manta zou Opel alleen maar mensen in vervoering brengen die ooit van de Manta hielden’, voegt de Opel-baas toe. Over ‘een paar jaar’ zou de elektrische Manta in de Opel-showrooms moeten staan. Wanneer precies, dat kan Huettl nog niet zeggen.

Elektrische Opels worden goedkoper

Wat de nieuwe Manta moet gaan kosten, weet Huettl ook nog niet. Wel zegt hij dat de prijzen van elektrische Opels omlaag gaan. ‘Het gaat ons lukken om elektrische auto’s aan te bieden voor ongeveer 25.000 euro met de volgende generatie van onze platforms. Daar werken we hard aan. Een ding is zeker: elektrische auto’s worden goedkoper.’ Nu is de goedkoopste elektrische Opel de Corsa Electric, die 34.999 euro kost.

Reacties

 • Martijn heeft op 14 oktober 2023 geschreven:

  Ja dat is zeker gaaf….maar waar ik mij tegenwoordig ontzettend kapot aan ergert is die afschuwelijke lelijke dasboard schermen ik ben zeker voor modern interieur maar tegenwoordig met die lelijke platte schermpjes en heel weinig luxe binnen..wat een ramp zeg..die dasboards zoals we het gewend waren, daar mankeerde niets aan was gewoon luxe en zeker modern. De ontwerpers van interieurs bakken er niet veel meer van (tegenwoordig) en ze apen elkaar (negatief) na . Zie het afschuwelijke voorbeeld van: TESLA, VW ID3 EN 4 en nog meer merken!! nee dan deden de ontwerpers hiervoor het toch wel een stuk beter!! Interieur was mooi lekker luxe, en toch modern, daar was niks mis mee!!

  Reageer
 • Stijn heeft op 13 oktober 2023 geschreven:

  wauw, gaaf.
  Een electrische auto, niet meer schakelen, maar gelukkig wel handmatige ramen. dat leuke retro effectje zal veel zieltjes winnen 😉

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)