Goed nieuws voor alle verrekte koekwousen: de Opel Manta uit New Kids, kenteken 86-GRG-1, staat te koop. Als we een midden-veertiger waren met een nieuw aangemeten midlifecrisis, zouden we nu ‘BAM!’ roepen.

De Opel kreeg in 2016 een nieuwe laklaag en schijnt, mede dankzij ‘zunne grote turbo jonge’, zomaar 320 pk te hebben. Er zitten Koni-dempers en schijfremmen onder, een Groep A-uitlaat en nog talloze andere verrassend professionele onderdelen. Op de teller staat 174.500 kilometer. Als bonus krijg je er een toepasselijk nieuw Duits kenteken bij: MON-GO 6.

De groene legende figureerde niet alleen in de New Kids-serie, maar ook in de films New Kids Turbo en New Kids Nitro. Daarnaast was ie te zien in muziekvideo’s van The Opposites, Paul Elstak en Scooter. In de Tango-reclame kwam hij dan weer niet voorbij, nondeju.

Waar koop je de Opel Manta uit New Kids, met oe blije bakkes?

Je vindt ‘m in de showroom bij Sky Automobile in Eschweiler (bij Aken). Onder het motto ‘wie is hier nou de filmautospecialist, gij of ik?!’ vraagt het bedrijf er niet minder dan 63.850 euro voor.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear