Zelden zul je zo treuren: de productie van de Opel Signum wordt stopgezet. Je vermoedt het al – want wanneer heb je er voor het laatst een zien rijden? – wegens gebrek aan succes. Volgens Peter Forster, de grote baas bij GM Europa, komt er bij de verschijning van de nieuwe Vectra in de zomer van 2008 geen Signum meer.
 
De Signum moest Opel aan de bovenkant van de markt wat meer smoel geven, maar wie zit er nou te wachten op een misvormde Vectra station met zes of zeven zitplaatsen? Kopers in dat segment kiezen een Vectra station en anders voor de goedkopere Zafira of een echte MPV. Niet iets onbestemds daartussen. Fiat, opgelet met de Croma!
 
Ook de Tigra Twintop staat op de nominatie geloosd te worden. De verkopen zijn met 60% gedaald (2006 ten opzichte van 2005) en de vraag is of men niet beter – in navolging van Peugeot – een soort Corsa CC kan maken in plaats van een aparte modellijn. Mocht de Tigra-exit ook doorgang vinden dan verliest de Franse carrosseriebouwer Heuiliez een flinke opdracht omdat de Tigra daar gebouwd wordt. En je kapper kan waarschijnlijk ook op zoek naar een ander cabriootje. 207 CC?

Reacties