De echte Into the Wild-bus (Google maar even) in Alaska is inmiddels verwijderd. Als verblijf was ie ook niet echt geschikt: die bus tochtte nogal door en het was nogal ver lopen om hem te bereiken. Zoek het daarom liever dichter bij huis, in het oosten van Nederland. Daar kun je overnachten in een dubbeldekkerbus in het bos. Gewoon, met wifi.

De dubbeldekker is een Man ND202 uit de jaren negentig. Na duizenden mensen Berlijn rond te hebben gereden, mag hij in het bos van zijn pensioen genieten met maximaal vijf passagiers. ‘Van het padje’ is nu nog maar de enige mogelijke bestemming voor de inzittenden, met een potje bussen, bijvoorbeeld. Er zijn twee slaapkamers aanwezig in de bus.

Vanbinnen werd de bus volledig verbouwd en de buitenkant ontving een verse laklaag. Alleen een sticker met Duitse tekst verraadt zijn oude leven. De dubbeldekkerbus staat in Geesbrug, wat naast Hoogeveen ligt en een goed halfuur van Zwolle. Een toilet of douche is niet aanwezig in de bus, daarvoor staat er een sanitairgebouwtje in de buurt.

Je kunt de bus met maximaal vijf personen voor minimaal drie nachtjes boeken bij Het Hooge Veentje. Je betaalt minimaal 132 euro per nacht, wat zou neerkomen op 26 euro per persoon per nacht. En ja, je kunt achter het stuur plaatsnemen om Fred Teeven, eh, buschauffeur te spelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear