Alsof het allemaal nog niet extreem genoeg is, bij Pagani kan het allemaal nog overvloediger. Waarom niet een straatversie van de Zonda R? En daar is ie dan: de Zonda Cinque waarbij de toevoeging duidt op het totale aantal dat Pagani ervan zal gaan maken. Juist, vijf stuks!
 
De Zonda R is een pure circuitauto waarvan er tien worden gemaakt met een carrosserie bijna volledig uit carbonfiber. De prijs: 1,2 miljoen en dan mag je er nog niet eens een kratje bier bij de supermarkt mee gaan halen. Nou, wie dat van belang vindt, kan nu een van de vijf Zonda’s Cinque bestellen.
 
Natuurlijk ligt achterin de 7,3-liter V12-motor van AMG te ronken. Deze komt aan 750 pk en een koppel van710 Nm. Een snelheid van 100 km/u vergeten we gewoon, in 9,8 seconden staat de 200 km/u al op de teller. De prijs: 800.000 euro en daar zitten de Nederlandse belastingen nog niet bij. Het uiterlijk heeft veel weg van de Zonda F, die met een zielige 650 pk motor afgelopen oktober al een record neerzette op de Nürburgring.

Reacties