‘Hallo, spreek ik met Pagani? Kunt u voor mij een extraspeciale Zonda bouwen? Met een eigen typeaanduiding en een mooi kleurtje dat niemand anders heeft? En dan ook met de duurste en lichtste materialen erin verwerkt, plus de motor uit die nieuwe Cinque. Uitstekend. Ja, ik maak het geld meteen even over.’

Zo moet het ongeveer gegaan zijn toen de Amerikaanse eigenaar van deze Pagani Zonda HH zijn auto bestelde. De mannen van Pagani gingen subiet aan het werk, en dit is het schitterende resultaat.

De basis voor de auto is de Zonda F Roadster, maar dan met een hoop koolstofvezel-titanium erin verwerkt. Het ding weegt slechts 1.210 kilo. Zoals gezegd zorgt de opgefokte AMG V12 uit de Zonda Cinque, goed voor 680 pk, voor het nodige vuurwerk. Daaraan hangt een titanium uitlaat, gewoon omdat het kan. Bovendien is dit de enige Zonda waarin deze motor gekoppeld is aan een handgeschakelde versnellingsbak – de Cinque heeft altijd flappy paddles.

Dan nu de belangrijkste vraag: waar staat HH voor? We gaan ervan uit dat het de initialen van de eigenaar zijn. Dat is dan dus Hulk Hogan. Of Hugh Hefner. Helen Hunt?

Reacties