Logisch dat Bugatti met een speciale uitvoering komt van de Chiron om een jubileum te vieren. En dat Audi het doet met de R8, is begrijpelijk. Zelfs van de sportievere modellen van Volkswagen, noem een GTI of een R, snappen we het best. Maar een Passat Variant R-Line Edition met een oplage van 2.000 stuks, echt?

Tuurlijk, de Passat Variant R-Line Edition ziet er stoer uit, maar was het echt nodig hier een labeltje op te plakken? Was het niet genoeg om de kleur ‘Moonstone Grey’ aan te bieden in de configurator en klanten zelf hun gang te laten gaan? En als je dan toch een feestnummer maakt, geef ‘m dan een motor met 300 pk. En het liefst een V6.

Oké, het glaasje is gevuld met azijn van 37 graden Celsius – we zijn klaar met zeuren. Je kunt de Passat Variant R-Line Edition bestellen met een 2.0 TDI met 240 pk of een 2.0 TSI-blok met 272 pk. Vierwielaandrijving staat ook op de optielijsten. De levering begint in mei. Volkswagen benoemt de mogelijkheid om de ESC uit te schakelen als groot pluspunt – woei.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)