De matte lak is een betere comeback-koning dan Jay-Z. Elke keer als je denkt dat het écht klaar is en de glansloze verschijning met pensioen mag, komt ie terug – en nog op een uiterst aangename manier ook. Dit keer is de Bugatti Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’ het podium van het comeback-concert.

De Bugatti Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’ viert, zoals liefhebbers van witte vlaggen en arrogant gedrag al vermoedden, het 110-jarige bestaan van het merk. En hoe vier je het bestaan van de Franse trots beter dan met een Franse vlag – knettertje groot onderop de achterspoiler. Bugatti bouwt twintig exemplaren voor wie zich overgeeft aan zijn aankoopimpulsen.

Waarom deze kleuren?

De kleurstelling van de Bugatti Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’ is een teruggooi naar de modellen van het merk uit 1920 – waar een tweekleurig lakwerk (blauw en, eh, blauw?) synoniem was aan luxe en weelderigheid. De mattige lak moet eruit zien als staal.

Als je goed kijkt (op de foto van de achterkant) zie je dat de Franse vlag gespiegeld is. Dit is geen foutje, maar een knipoog naar de traditionele Franse overheidsvoertuigen die vanuit het vooraanzicht symmetrisch waren. Bij de achterspoiler maakt dat geen donder uit, blijkbaar.

Specificaties van de Bugatti Chiron Sport ‘110 ans Bugatti’

Je kunt de specs van de Chiron inmiddels dromen, maar we zullen ze nog eens opnoemen voor je. Zestien cilinders geplaatst in een W-vorm die door vier turbo’s van een flinke klap lucht worden voorzien, goed voor 1.500 pk en 1.600 Nm. Plus een onderstel zo stijf als dat van een LMP1-auto en voorwielen zo breed als de achterwielen. Nog vragen?

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie