Na de introductie van de 208 heeft Peugeot meteen toegezegd dat er een 208 GTi in ontwikkeling is. We zijn maar even zo vrij geweest om te verzinnen hoe die er ongeveer uit zou kunnen gaan zien…

Renderings: Douglas Wood

Na een tijdlang suffige auto’s te hebben gemaakt, is het volgens Peugeot-baas Jean-Marc Gales tijd om het illustere verleden van zijn merk omhoog te halen. Toekomstige modellen moeten volgens hem ‘precies, aantrekkelijk en stijlvol’ zijn en de bestuurder centraal plaatsen. Dat, beste mensen, klinkt als een GTi.

Volgens Gales wordt de opvolger van de 207 GTi een auto ‘in de geest van de 205’. Hij noemt het zelfs een grootse comeback: ‘Peugeot zal weer Peugeots maken’. In een gesprek met TopGear bevestigde opperbaas Xavier Peugeot dat zijn merk ‘de sterke vraag naar zo’n model niet zal negeren’. En die sterke vraag komt vanuit verschillende hoeken in Europa.

De aanstaande 208 GTi zal waarschijnlijk aangedreven worden door de 1,6-liter turbomotor uit auto’s als de RCZ en de Mini Cooper S. Dus dan hebben we het over een vermogen van tegen de 200 pk, in een auto die rond de 1.100 kilo weegt. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Qua uiterlijk zal de auto zich wat agressiever opstellen dan de standaard 208. Ontwerphoofd Gilles Vidal geeft prijs dat de auto best eens wat kenmerken van de SR-1 Roadster conceptcar mee zou kunnen krijgen. Die stijl past volgens hem perfect bij de GTi.

Het is dus feest: de briljante 205 GTi krijgt mogelijk eindelijk een waardige opvolger. De plaatjes zijn een gok, maar wel een realistische. Denken we. Wat vinden jullie?

Reacties