We moeten zeggen dat onze teleurstelling redelijk groot was toen we de eerste foto’s van de gewone Peugeot 308 onder ogen kregen. Wat een compleet nieuwe auto had moeten zijn, leek in feite op een 307 waar de ontwerpers maar heel lafjes tegenaan hadden geleund.

Natuurlijk verschijnt de 308 ook weer in een driedeurs- en een vijfdeurs-uitvoering, en ongetwijfeld ligt er ook een stationwagen in het verschiet. En laten we de inmiddels traditionele coupé-cabrio niet vergeten. Ook die gaat er zeker komen, en tijdens de IAA in Frankfurt geeft Peugeot met de 308 RC Z concept alvast een voorproefje.


Als dit de richting is waar het design van Peugeot in de toekomst naartoe gaat, dan klappen we nu vast in onze handen. De 308 RC Z lijkt in niets op zijn voorganger, de 307 CC. Gelukkig maar, want met het stalen dak in de kofferbak had die een ronduit lompe derrière. De gewelfde vormen die Peugeot met dit studiemodel laat zien, ogen vooralsnog wat rommelig, maar doen wel veel gespierder aan.

De verschillende designdetails in het interieur slaan we verder maar over, want die gaan we op een productiemodel toch niet zien. Wel aardig is dat de 308 RC Z is voorzien van dezelfde 1,6-liter motor die ook wordt geleverd voor de 207 RC. Maar waar die laatste het moet doen met een vermogen van 175 pk, daar beschikt dit concept over 218 pk. Klinkt goed allemaal.

Reacties