De ene filmautoreplica is makkelijker te bouwen dan de andere. Voor de Ford Mondeo uit Casino Royale hoef je alleen een lichtblauwe Ford Mondeo van zo’n vijftien jaar geleden te vinden met een 2,5-liter vijfcilinder en een iets te vlot muziekje te draaien. Voor een auto als de hoofdrolspeler uit de eerste Taxi-films is het wat lastiger. Deze replica van de Peugeot 406 uit Taxi 2 wordt een demo-auto van Tepper-Efka, de leverancier van merken als Koni, Racechip, K&N en H&R.

‘In december verscheen er een bericht dat een Rus zijn Peugeot 406 uit Taxi 2 aanbood, voor omgerekend 3.200 euro. Ik heb nog heel kort getwijfeld om naar Rusland te bellen, maar op de voorbumper na was het eigenlijk verder niks: de motor was geen V6 maar een 1.8, hij had stoffen bekleding, te kleine wielen, veel schade, technische problemen en hij was al zeven keer de wereld om geweest’, zegt Marcel van Tepper-Efka.

Ze twijfelden nog even over de Mustang uit de onsuccesvolle reboot van Knight Rider, maar vrijwel niemand kent die auto. Een nieuwe Toyota Supra, Audi RS 3 of een Dodge Charger als demo-auto passeerden ook even de revue, maar uiteindelijk viel de keuze toch op een Peugeot van twintig jaar oud. De basis moest wel de juiste zijn, dus een V6 én het faceliftmodel. Uiteindelijk vonden ze maar één geschikt exemplaar, in Duitsland.

Het verzamelen van de onderdelen

Veel onderdelen voor een replica van de Peugeot 406 uit Taxi 2 zijn er niet te vinden. Uiteindelijk lieten ze zelf een setje verlagingsveren nog eens 5 centimeter verder samendrukken. Lynx Cardesign bouwde de bumper (die een piepklein stukje minder uitsteekt vanwege drempels) en de velgen komen van een Volvo XC90. Verder haalden ze nieuwe voorspatborden, een koolstofvezel airbox en andere extraatjes uit hun eigen assortiment.

‘Voor het originele taxibord hebben we een aantal bedrijven in Frankrijk benaderd en zijn we uiteindelijk terechtgekomen bij het bedrijf dat ook de borden voor de film leverde. Die man vond het zo leuk dat hij zelf de ‘Marseille’-stickers erop heeft geplakt’, vertelt Marcel. De auto staat nu te wachten op een spuitbeurt, maar door de coronacrisis loopt het project iets vertraging op. Binnenkort dus meer.

Reacties

  • Jojo heeft op 5 april 2020 geschreven:

    Een kerel die ik ken heeft een perfecte replica

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear