Twintig jaar geleden was de film Taxi uit 1998 de leukste manier om je Frans op te poetsen. Sommige gelukkige scholieren mochten ‘m zelfs tijdens de Franse les kijken. Deel vijf van deze filmreeks in onlangs nog op Netflix verschenen. De ster van de Franse actiekomedie staat nu te koop: een gemodificeerde witte Peugeot 406. Het is een replica van de taxi uit deel twee en je kunt ‘m in Rusland op de kop tikken voor 220.000 roebels. Ja, dat klinkt alsof het erg veel is, maar het is ongeveer 3.200 euro.

In één klap ben jij de tofste Uber-chauffeur van Amsterdam. Deze Peugeot 406 is negentien jaar oud en heeft 283.000 kilometer op de teller. Hij heeft een 1,8-liter viercilinder motor die 116 pk levert. De enige gadgets die echt werken, zijn de stuurbekrachtiging, ABS, ESP, de elektrische ramen voorin en de verwarmde spiegels. De andere knopjes in het interieur zijn dummy’s, helaas. De bodykit is door de klus-Rus met de hand gemaakt. Over dat proces kun je op z’n blog lezen.

De Peugeot 406 is wel een opknappertje

De verkoper geeft aan dat er nog wat dingetjes aan de auto moeten gebeuren. Tja, hij staat immers in Rusland, een land dat nou niet bepaald bekend staat om goede wegen en verantwoordelijke automobilisten. Maar afgezien van die kleine ongemakken, heb je wel een heel speciale Peugeot 406. En hij is goed beschermd tegen diefstal. Mocht iemand hem proberen te stelen, dan gaat niet alleen het alarm af, maar hoor je ook de soundtrack van Taxi. Beter kan het bijna niet, toch?

De echte Taxi

Foto’s: Avito

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie