Niet alleen Volkswagen plakte de letters ‘GTI’ op het achterwerk van zijn auto’s. Peugeot en Citroën bouwden onvergetelijke auto’s met het label. En zelfs Toyota kwam ooit met een GT-i. Tegenwoordig is Volkswagen het enige merk dat het sportieve label doorzet. De Peugeot 208 GTI is er al eventjes niet meer en voor de 308 GTI moet je toch echt naar Frankrijk gaan.

De Peugeot 308 zal de laatste GTI zijn, als de informatie van het Duitse Auto-Medienportal juist is. Het Duitse medium meldt dat het GTI-label verdwijnt en PSE het nieuwe sportlabel van het Franse merk gaat worden. De letters staan voor Peugeot Sport Engineered en je zag ze al op de 400 pk sterke 508 PSE, die volgend jaar zou uitkomen.

De modellen van PSE zouden volledig of deels geëlektrificeerd worden. Er zouden PSE-varianten van de 208, 2008, 309 en 3008 komen. Bij de 208 en zijn crossover-broer zou het gaan om volledig elektrische versies, en bij de laatste twee om hybrideauto’s. Zeg het maar: zonde dat GTI verdwijnt of juist goed dat ze zo’n historische naam niet verloederen?

Advertentie

Reacties

 • Gay Dog says at 10 september 2020:

  Jammer!
  Deze iconische letters waren bij Peugeot iedere cent waard en beloofden steevast dikke pret.
  Het afschaffen van dit label belooft weinig goeds…☹️

  Reply
 • Blavier Bart says at 27 augustus 2020:

  Misschien wordt de 508 PSE mijn nieuwe aanwinst ?!?

  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie