Een vijfdeurs, vierwielaangedreven Ferrari met V12? Graag, zet maar neer. Eentje waarbij je omhoog moet stappen om in de stoel te komen? Nee, dat is iets wat Ferrari nooit zou doen. En toch kwam de Ferrari Purosangue er, want geld regeert. Maar hoe had de Purosangue eruit gezien als ie wat lager op z’n pootjes had gestaan en wat breder was geweest? Pogea Racing komt binnenkort met het antwoord.

Voorlopig moeten we het doen met deze flauwe renders, maar het bedrijf belooft dat de echte auto over een paar maanden klaar is. Pogea zet de Purosangue duidelijk een stuk lager bij de grond, maar dat is niet het enige. De voorbumper en motorkap hebben grotere luchtinlaten zodat de twaalfcilinder koeler blijft en er meer van de V12 gevraagd kan worden.

Het vermogen van de Ferrari Purosangue van Pogea

De buitenkant bestaat alleen nog maar op de computer, maar de motorische aanpassingen zijn al klaar. Pogea verhoogt het vermogen van de V12 van 725 naar 820 pk. Welke aanpassingen Pogea precies heeft uitgevoerd, is niet bekend, maar er zal ongetwijfeld een nieuw uitlaatsysteem onder de auto zitten; de vier uitlaatstukken zitten in ieder geval in het midden in plaats van op de hoeken.

Grote velgen onder de Purosangue van Ferrari

Verder zijn de flanken en wielkasten aangepast om ruimte te bieden aan de tienspaaks 23-inch wielen vóór en 24-inch wielen áchter. De aero-componenten zijn trouwens van koolstofvezel gemaakt. De renderings doen nog wel sterk denken aan een modelletje van Hot Wheels, maar wie weet ziet het echte product er straks wel cool uit.

Pogea pakt ook de binnenkant van de Ferrari Purosangue aan. Het bedrijf laat er nog geen beelden van zien, maar het wordt een mix van carbon en leer. Deze materialen moeten zorgen voor een ‘luxueuze atmosfeer’. Wat het aanpassingspakket precies gaat kosten, weten we nog niet, maar over een paar maanden zouden we dus de eerste echte Purosangue van Pogea van de band moeten rollen.

Reacties

  • Loeké heeft op 22 november 2023 geschreven:

    Ferrari is een kunstwerk…daar moet je afblijven!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear