We hebben als Nederlandse op autogebied maar weinig in de pap te brokkelen, of we moeten denken aan ons rijke DAF-verleden, de Volvo’s die in Born gemaakt zijn of de huidige Mitsubishi’s die er van de band lopen.
 
Tegen die achtergrond durft Eindhoven zich te presteren aan de automotive Silicon Valley van ons land en als zodanig worden in de eerste week van juni diverse internationale bijeenkomsten, conferenties en demonstraties gehouden.
 
Het publiek mag er in het weekend van 7 en 8 juni van proeven. Het evenement is Pole Position gedoopt en begint op zaterdag met een over de stad verdeelde statische show van oldtimers en moderne auto’s die op het gebied van technologie bijzonder zijn.
 
En waar blijven de DAFjes. Jawel, op zondag vindt een defilé plaats van DAF’s, Dakar-voertuigen, modellen uit de autosport en wordt een presentatie gegeven van duurzame technologieën. En er is ook een primeur, de PSV-auto uit de nieuwe Superleague Formule. Een racecompetitie voor twintig internationale voetbalclubs. Hebben die op dit moment niets beters te doen? www.polepositioneindhoven.nl

Reacties