Volvo is dol op crashtesten. Het liefst zouden ze de hele dag in een kringetje zitten en nieuwe manieren bedenken om hun gloednieuwe auto’s aan gort te rijden. Helaas moet er ook nog gewerkt worden. En Polestar, het sportieve broertje van Volvo, heeft de boot al evenmin gemist als het gaat om ramdrang.

Dus zetten ze nieuweling waar op iedereen zit te wachten, de Polestar 1, alvast genadeloos tegen de muur aan. Ze hadden er vast iemand een plezier mee kunnen doen, maar nee. Volledig frontaal tegen een Ikea-gekleurde muur. Alles voor de wetenschap, zullen we maar zeggen. De crashtest die je hier ziet gaat met een gang van 56 km/u.

De Polestar 1 crasht niet hetzelfde als een Volvo

In alle serieusheid: Polestar heeft hetzelfde veiligheidsstreven als moedermerk Volvo. Ze moeten daarom wel weten of het met koolstofvezel versterkte polymeer, dat je niet op een Volvo vindt, tegen een klap kan. Het grote verschil met een stalen carrosserie is de manier waarop de auto de energie van een botsing opvangt.

Waar staal buigt en vervormt, zal het koolstofvezel-polymeer vooral breken en versplinteren om de energie te absorberen. Ook de onderhuidse staal en koolstofvezel structuur van de Polestar 1, die ze Dragonfly noemen, werd in de gaten gehouden. De Polestar 1 slaagt volgens het merk overigens met vlag en wimpel.

De Polestar 1 crasht niet hetzelfde als een Volvo

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)