Dus jij wilt een Polestar 1 kopen? Mag niet! Maar je mag ‘m wel bestellen op basis van een abonnement. En daar heb je geluk mee, want Nederland valt onder een selectief gezelschap. De 600 pk- en 1000 Nm-sterke Polestar 1 komt voorlopig alleen naar Nederland, Zweden, Noorwegen, Duitsland, China en de Verenigde Staten. En pas later naar andere landen.

Volgens Polestar is er in die zes landen de meeste vraag naar de stekkerhybride. Zullen de ongelofelijke verkoopcijfers van een paar jaar geleden (toen er nog 0 en 7 procent bijtelling was) nu nog effect hebben op de keuze van Volvo? Dat in Nederland (en Noorwegen) een uitstekend laadnetwerk ligt, zal er wellicht ook iets mee te maken hebben. En als dat zo is, mag daar mag je ook de Outlander PHEV’s voor bedanken. Maar goed, dat zijn allemaal aannames.

In 2018 kun je een abonnement afsluiten voor twee of drie jaar. De Polestar 1 wordt op het SPA-platform van Volvo gezet en de body is van koolstofvezel gemaakt. Daarnaast belooft Polestar dat ie een puur-elektrische actieradius van 150 kilometer krijgt. De 1 schotelt ons dus op z’n zachtst gezegd veelbelovende prestaties voor.

Reacties

  • Ray heeft op 14 december 2017 geschreven:

    Chique en bruut, zet ‘m maar voor m’n deur Volvo NL, wel ff bellen tevoren 🙂

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)