Hoewel het ergens jammer is voor het Amerikaanse straatbeeld, zullen een hoop taxibedrijven en politiebureaus met de huidige brandstofprijzen blij zijn dat ze geen dorstige Crown Vics meer rijden. In New York rijdt de politie voor een deel al elektrisch en we vermoeden dat de financiële afdeling daar nu een klein feestje om viert. Andere politiebureaus komen namelijk in de knoop met hun begrotingen en moeten de politieauto laten staan.

De brandstof kost in de staat Michigan volgens de American Automobile Association nu 5,21 dollar per gallon, wat neerkomt op ongeveer 1,29 euro per liter. Aan deze kant van de aardbol tekenen we gelijk voor die prijzen, maar voor Amerika is dit serieus hoog. Op veel plaatsen betaalde je een paar jaar geleden nog minder dan de helft. En dat zorgt voor budgetproblemen door heel Amerika, ook bij de politie.

‘We hebben de beschikbare middelen voor brandstof opgebruikt met nog enkele maanden te gaan voor de budgetreset’, zegt de sheriff van Isabella County in Michigan. ‘Ik heb de agenten de opdracht gegeven om te proberen alle belletjes die via de telefoon af te handelen zijn, via de telefoon af te handelen’, zei hij. Dit zou gaan om telefoontjes die dus niet levensbedreigend of zeer urgent zijn. De eerste stappen richting het scenario van The Purge zijn gezet.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear