Een uitgeleefde BMW 3-serie met een M3-badge is geen ongebruikelijk gezicht in Rotterdam, maar deze zagen we niet eerder. De politie van Rotterdam rijdt met een Mercedes Vito met een identiteitscrisis. Op de neus van de Mercedes zit namelijk een Volkswagen-logo. Het logo zit met een tiewrapje vast op de plek waar ooit het Mercedes-logo zat. Grappig om te zien dat de twee logo’s vrijwel exact dezelfde afmeting hebben.

We deden navraag bij de politie en het blijkt om een busje van Rotterdam-Oost te gaan. We hoopten dat er een leuke reden achter de logowissel zou zitten, maar dat is niet het geval: ‘Er blijkt geen verhaal achter te zitten. De auto is mogelijk een keer terug gekomen van de werkplaats met het Volkswagen-logo erop, maar dat weten we ook niet zeker’, meldt een woordvoerder van de politie. Een onschuldig geintje, dus.

Update 13-10-2021: Op foto’s van een recent nieuwsartikel blijkt dat de Vito nu weer gewoon een Mercedes-logo draagt.

Een link tussen Mercedes en Volkswagen is trouwens niet heel vergezocht. De vorige generatie van de Volkswagen Crafter is gebaseerd op de Mercedes Sprinter. Vooral van de zijkant en de achterkant is dat goed zichtbaar. De nieuwe Crafter en Sprinter zijn niet meer gerelateerd. De Vito deelt ook niets met de VW Transporter, trouwens.

Politie-Mercedes met Volkswagen-logo gespot

Met dank aan Timo voor de tip!

Advertentie

Reacties

 • Woutenjager89 heeft op 25 oktober 2020 geschreven:

  Volkswagen Benz

  Reageer
 • Pedro Moring heeft op 23 oktober 2020 geschreven:

  Mogen die Vuile Wagens van de politie wel in het centrum van Rotterdam rijden inverband met de milieueisen?

  Reageer
 • Platte pet heeft op 21 oktober 2020 geschreven:

  Ik weet het wel: de VW’s zijn populairder dan de MB’s. De MB’s rijden lekker, maar voor de rest zijn ze niet praktisch. De Touran van VW is zoveel ruimer dan de B-serie dat is niet te vergelijken. VW heeft de modificatie ook beter geregeld.

  • Marcel heeft op 23 oktober 2020 geschreven:

   In het VW logo zit een camera die xijn er niet voor mercedesm

   • Paynter heeft op 24 oktober 2020 geschreven:

    Nope, alleen met de gladde emblemen. En die module zit erachter…👍🏼

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie