Testobject: Porsche 718 Cayman S
Locatie: Malmö en Sturup Raceway in Zweden
Weersomstandigheden: Zonnig en een graadje of 20

Moeten we het nog even over die motor hebben?

Ja, dan hebben we dat alvast gehad. De Porsche 718 Cayman heeft dus een viercilinder boxermotor, net als z’n open zusje, de 718 Boxster. En net als een Subaru Impreza of een oude Kever. De Cayman S heeft zelfs dezelfde cilinderinhoud als de Scooby, 2,5 liter. Maar door een Porsche met een Subaru te vergelijken, maken we fans in beide kampen boos, dus dat doen we niet.

En, wil dat een beetje?

Op papier wil het best aardig. De Porsche 718 Cayman S met PDK-automaat gaat in 4,4 seconden van 0 naar 100 km/u. Maar zoals elke viercilinder met sportieve uitlaat klinkt hij onderin de toeren een beetje als een gekietelde Polo. De 2,0-liter in de ‘normale’ Cayman – dus zonder S – klinkt eigenlijk wat beter; het is een soort mix tussen Kever en Subaru. Dan heb je nog een knopje voor een klep in de uitlaat, maar daar hoor je binnenin bijna niets van. Vanbuiten wordt hij luider, leuk dus om mee te pochen. Als je dat wilt tenminste, met je viercilinder.

Genoeg over die viercilinder, hoe rijdt de Porsche 718 Cayman?

Wat denk je zelf? Goed natuurlijk. De motor ligt nog altijd in het midden, waar hij hoort. De Cayman is daarom nog beter in balans dan het dieet van de gemiddelde #fitgirl op Instagram. De Cayman heeft echter geen bevestiging nodig in de vorm van likes van onbekenden. Misschien zo nu en dan een aai over het dashboard en een wasbeurt. We testen de Cayman op de korte, technische Sturup Raceway. Check de video maar.

Video Porsche 718 Cayman over Sturup Raceway

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)